CONTABILITATE- LECȚII VIDEO

„NU LĂSA PE MÂINE CE POȚI FACE AZI!”

Videoclipul "Monografie contabilă" se adresează elevilor de liceu de la clasa a XI-a, domeniile Economic, Administrativ și Comerț. Este prezentată rezolvarea subiectului al III-lea propus la Olimpiada disciplinelor de la aria curriculară Tehnologii, etapa județeană/a sectoarelor municipiului București a olimpiadelor naționale școlare în 2020.

CLASA A XI-A- CONTABILITATEA CAPITALULUI SOCIAL - CONSTITUIREA SOCIETĂȚII COMERCIALE

CLASA A XI-A- CONTABILITATEA CAPITALULUI SOCIAL- MAJORAREA CAPITALULUI SOCIAL

CLASA A XI-A -CONTABILITATEA DIMINUARII CAPITALULUI SOCIAL

CLASA A XI-A CONTABILITATEA REZULTATELOR

CLASA A XI-A  CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR

CLASA A XI-A AMORTIZAREA ACTIVELOR IMOBILIZATE

CLASA A XI-A CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR NECORPORALE

CONTABILITATEA IMOBILIZĂRILOR CORPORALE

EVALUAREA STOCURILOR ȘI PRODUCȚIEI ÎN CURS DE EXECUȚIE

TIPURI DE STOCURI- PROIECTE

Tema "CONTABILITATEA STOCURILOR DE MATERII PRIME ȘI MATERIALE " se adresează elevilor și a fost elaborată pentru modulul "CONTABILITATE", domeniile ECONOMIC și COMERȚ, clasa a XI-a. Obiectivele operaționale urmărite sunt:  identificarea principalelor categorii de materii prime și materiale;  descrierea operațiilor economico - financiare specifice stocurilor înregistrate la cost efectiv;  înregistrarea operațiilor economico- financiare în contabilitate; -utilizarea unui raționament matematic în descrierea analizei și formulei contabile;  aplicarea corectă a reglementărilor contabile.

Tema "REDUCERI DE PREȚURI " se adresează elevilor și a fost elaborată pentru modulul "CONTABILITATE", domeniile ECONOMIC și COMERȚ, clasa a XI-a. Obiectivele operaționale urmărite sunt:  identificarea principalelor tipuri de reduceri; utilizarea raționamentelor matematice în calcularea și înregistrarea reducerilor comerciale și financiare; înregistrarea corectă a operațiilor economico- financiare;  aplicarea corectă a reglementărilor contabile.

Tema "CONTABILITATEA PRODUSELOR " se adresează elevilor și a fost elaborată pentru modulul "CONTABILITATE", domeniile ECONOMIC și COMERȚ, clasa a XI-a. Obiectivele operaționale urmărite sunt: identificarea principalelor categorii de produse; descrierea operațiilor economico - financiare specifice produselor înregistrate la cost efectiv; înregistrarea corectă a operațiilor economico- financiare în contabilitate; utilizarea unui raționament matematic în întocmirea corectă a formulei contabile.

Tema "CONTABILITATEA PRODUSELOR ÎNREGISTRATE LA PREȚ STANDARD" se adresează elevilor și a fost elaborată pentru modulul "CONTABILITATE", domeniile ECONOMIC și COMERȚ, clasa a XI-a. Rezultatele învățării vizate, conform Standardului de pregătire profesională sunt: descrierea operațiilor economico - financiare și funcționarea conturilor; aplicarea reglementărilor pentru înregistrarea operațiilor economico- financiare pe baza documentelor specifice; utilizarea unui raționament matematic în descrierea analizei și formulei contabile;  manifestarea consecvenței în realizarea sarcinilor de lucru.

CONTABILITATEA MĂRFURILOR

Tema "CONTABILITATEA MĂRFURILOR " se adresează elevilor și a fost elaborată pentru modulul "CONTABILITATE", domeniile ECONOMIC și COMERȚ, clasa a XI-a. 

 Obiectivele operaționale urmărite sunt: 

- identificarea principalelor categorii de mărfuri și a metodelor de evaluare specifice; 

- descrierea operațiilor economico - financiare specifice mărfurilor; 

- înregistrarea operațiilor economico- financiare în contabilitate; 

- utilizarea unui raționament matematic în descrierea analizei și formulei contabile; 

- aplicarea corectă a reglementărilor contabile.

CONTABILITATEA AMBALAJELOR

Tema "CONTABILITATEA AMBALAJELOR " se adresează elevilor și a fost elaborată pentru modulul "CONTABILITATE", domeniile ECONOMIC și COMERȚ, clasa a XI-a. Obiectivele operaționale urmărite sunt: identificarea categoriilor de ambalaje; descrierea operațiilor economico - financiare specifice ambalajelor; utilizarea unui raționament matematic în întocmirea corectă a formulei contabile;  aplicarea corectă a reglementărilor contabile.

CLASA A XI-A -CONTABILITATEA IMPOZITULUI PE VENITUL MICROÎNTREPRINDERILOR

DECLARAȚIE PRIVIND IMPOZITUL PE PROFIT

Proiectul "DECLARAȚIE PRIVIND IMPOZITUL PE PROFIT" a fost realizat de Cristina Cicala și Barzu Diana. 

 "Un obiectiv setat corect este pe jumătate atins."

Proiectul "DECONTUL DE T.V.A." a fost realizat de elevele Fenciuc Ionela și Strună Bianca. 

 "Pentru a avea succes, trebuie să ai inima ta în afacere şi afacerea ta în inimă. "- Thomas J. Watson Sr.

Proiectul " DECLARAȚIA PRIVIND IMPOZITUL PE PROFIT" a fost realizat de Ana- Maria Chiriac. "Daca nu te vizualizezi ca un învingător, nu te poți comporta ca un învingător."

CLASA A XI-A -CONTABILITATEA IMPOZITULUI PE PROFIT

Proiectul "IMPOZITUL PE PROFIT " a fost realizat de Ioana Danda și Remus Leuștean. "Onestitatea si integritatea sunt de departe cele mai mari atuuri ale unui antreprenor."

Proiectul cu titlul "Declarația 100 privind obligațiile de plată la bugetul de stat" a fost realizat de Ana Maria Chiriac. "Nu exista secrete pentru succes. Este doar rezultatul pregatirii, al muncii sustinute si a invataturilor din esec." - Colin Powell

Proiectul cu titlul "Declarația 100 privind obligațiile de plată la bugetul de stat" a fost realizat de Elena Mardare. "Motivatia este arta de a face oamenii sa faca ceea ce vrei tu, pentru ca ei doresc sa o faca." - Dwight Eisenhower

CLASA A XI-A- CONTABILITATEA TVA

CONTABILITATEA SALARIILOR

-documente de evidență

CONTABILITATEA SALARIILOR- OPERAȚII ECONOMICO- FINANCIARE

CLASA A XI-A CONTABILITATEA TREZORERIEI- LECȚIA NR. 1

CLASA A XI-A CONTABILITATEA TREZORERIEI- LECȚIA NR. 2


CONTABILITATEA TREZOREREI FĂRĂ NUMERAR

CONTABILITATEA TREZOREREI CU NUMERAR

DOCUMENTE DE EVIDENTA A MIJLOACELOR BANESTI

1. Documente privind decontările în numerar

2. Documente privind decontările fără numerar  

ÎNREGISTRAREA EVENIMENTELOR ȘI TRANZACȚIILOR ÎN CONTABILITATE

FORMULA CONTABILĂ- LUCRARE PRACTICĂ

CLASA A X-A -FORMULA CONTABILA - exemple

CLASA A X-A, ECONOMIC- FORMULE CONTABILE DE STORNARE

CLASA A X-A- BALANȚA DE VERIFICARE- LECȚIA NR. 1

CLASA A X-A- BALANȚA DE VERIFICARE- LECȚIA NR. 2