DIRIGENȚIE

TEMPERAMENTUL

TEMĂ PROPUSĂ PENTRU DIRIGENȚIE/ CONSILIERE ȘI ORIENTARE- CLASA A X-A 

"Temperamentul este ansamblul unor trăsături care ne caracterizează individualitatea mai ales din punct de vedere al capacității energetice și al dinamicii comportamentale. "Completați testul DETERMINAREA TEMPERAMENTULUI. 

8 MARTIE PRIN OCHI DE ADOLESCENT

Ziua de 8 Martie ne oferă prilejul potrivit pentru a spune cât de mult înseamnă mamele pentru fiecare dintre noi. Elevii clasei a XI-a E au realizat felicitări pentru cea mai importantă persoană din viața lor, mama. "Femeia este o poveste, iar mama este un miracol!"

1 MARTIE, UN OMAGIU ADUS VIEȚII

Ioana Dolineanu, elevă în clasa a XI-a E la Colegiul Economic "Anghel Rugină" din Vaslui, a realizat materialul "1 MARTIE", ca un omagiu adus vieții. Şnurul de mărţişor, alcătuit din două fire de lână răsucite, colorate în alb şi roşu, sau în alb şi negru, reprezintă unitatea contrariilor: vară-iarnă, căldură-frig, fertilitate-sterilitate, lumină-întuneric. În plan simbolic, firul mărțișorului este firul anului, al tuturor zilelor de peste an.

DIRIGENTIE- DEZVOLTAREA CARIEREI

Pracsiu Tinca Daniela

POVESTEA "BĂTRĂNA ȘI VASUL"- coordonator Pracsiu Tinca Daniela

Toleranţa este un termen social, etic şi religios aplicat la o colectivitate sau la un individ, care defineşte respectul. Povestea "Bătrâna și vasul" se adresează tuturor și este prezentată de Dolineanu Ioana.  

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!- material realizat de Dolineanu Ioana

"1 decembrie - mândrie, patriotism si iubire Ziua Națională a României este o zi cu o semnificație profundă, care insuflă patriotismul în sufletul meu. Este un moment solemn, dar și de bucurie, care îmi oferă ocazia de a mă reconecta la valorile naționale și la spiritul neamului românesc." Ioana Dolineanu, clasa a XI-a E

"Crăciunului ne aduce pe toţi mai aproape", o altfel de oră de dirigenție

Elevii clasei a XI-a E de la Colegiul Economic "Anghel Rugină" din Vaslui, coordonați de prof. Pracsiu Daniela, au realizat poze cu orașul Vaslui "îmbrăcat în haine de sărbătoare" și cu ornamente din diferite materiale reciclabile . Filmul "ORNAMENTE DE CRĂCIUN" a fost realizat de Ioana, cu materialele oferite în mediul on-line de către colegi.Motto-ul acestei activități a fost: "Din casă în casă, din inimă în inimă, dintr-un loc în altul, căldura Crăciunului ne aduce pe toţi mai aproape." ( Emily Matthews)

Nimeni nu poate opri bucuria sărbătorilor de iarnă!

IARNA ÎN VASLUI...

Acest film realizat în colaborare cu elevii clasei a XI-a E simbolizează SPERANȚĂ, BUCURIE, NORMALITATE."

-Iarnă, tare dragă-mi ești,

Că ne duci iar la povesti ,

Și ne-aduni pe toți grămadă,

Să ne JUCĂM CU ZĂPADĂ..." 

 IOANA DANDA- clasa a XI-a E

CONSUMUL DE DROGURI- POVESTI DE VIATA

GANDESTE-TE BINE!!!

Articol realizat de Alina -Laura Mihaila si Marilena Sasu

STOP DROGURILOR- MATERIALE

coordonator prof. Paraschiv Mihaela

CRĂCIUN PRIN OCHI DE ADOLESCENT